Prirodna i ekološki prihvatljiva sredstva za čišćenje kuće

Nepobitno je utvrđeno da sredstva za održavanje kućne higijene spadaju među najveće zagađivače okoliša i da oslobađaju 20% svih otrovnih sastojaka u zraku. Prašci sa jakim formulama, sapuni, kemijski osvježivači zraka, proizvodi za pranje sanitarija s klorom, osvježivači i čistači WC školjki, tekućine za poliranje namještaja, sprejovi protiv insekata,kućnih nametnika i sl., troše se  svakodnevno u ogromnim količinama.  Tipično urbano kućanstvo u prosjeku koristi 63 opasna proizvoda, u kojima su sadržane stotine različitih kemikalija.
Stručnjaci kažu da  se u tijelu "zdravog" europljanina može naći oko 300 štetnih kemikalija od kojih su neke i te kako opasne po  život. Ako ih udahnemo nadražuju grlo, truju pluća, uzrokuju dermatitis, alergije...  Kada su u SAD- znanstvenici Agencije za zaštitu okoliša testirali nasumice odabranih 7000 osoba, toksične kemikalije našli su u urinu 71% testiranih. EPA je ustanovila da je zrak u domovima ispitanika mnogo toksičniji od vanjskog zraka (često sadrži 2-5 puta više toksičnih kemikalija). A potvrđuju to i statistički podaci koji pokazuju da je smrtnost raka u žena koje rade kod kuće  za 54% veća nego kod onih koje rade van kuće..
U stanovima gotovo da živimo u po zdravlje opasnom i otrovnom okolišu. Zato razmislite o svojoj budućnosti, budućnosti vaše djece, čistoći i izgledu okoliša i izaberite zelenu alternativu-prirodna i ekološki prihvatljiva sredstva za čišćenje i održavanje Vašeg doma.►  EKO PRESS  - Thursday, January 1, 2009
  |   Print   |   Home


  Home page - Default