EKO PRODIS d.o.o.
MENU
KATALOG
Ecowashball
Tubex
Eko čišćenje
Nano proizvodi
PLAĆANJE I DOSTAVA
EKO PRESS
KONTAKT i linkovi
NARUDŽBENICA
 RSS - Favorites

Kontakt telefoni:
091/257 01 06
091/257 01 07

fax: 01/5560767

e-mail: info@ekoprodis.hr


Ekološki Deterdženti |Bumortin - sredstvo protiv žohara | Tubex - štitnici za mlade sadnice | Ecowashball - ekološke spužve | Bumortin - sredstvo protiv žohara | Tubex - štitnici za mlade sadnice

Tubex - štitnik za mladu lozu

Tvrtka TUBEX iz Velike Britanije, najpoznatiji svjetski proizvođač zaštitnih cijevi – štitnika sada nudi i hrvatskom tržištu lozni štitnik EcoVine, koji se u proteklih dvadesetak godina već dokazao na najzahtjevnijim vinogradarskim tržištima svijeta – u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Australiji, Kaliforniji i drugima.
EcoVine je postao jedan od najpopularnijih štitnika za mladu lozu. S nešto manjim promjerima, EcoVine je ekonomično rješenje za zaštitu i ubrzan rast loze.
Pored zaštite od herbicida i mehanizacije, kao i od divljači, Tubex lozni štitnici kreirani su da proizvode efekt ˝mini staklenika˝, koji dokazano ubrzava rast loze i povećava stope preživljavanja.
EcoVine nudi optimalnu transmisiju svjetla (zahvaljujući posebnoj polupropusnoj dvostrukoj stijenki), čvrstoću i izdržljivost, te brzinu i jednostavnost instalacije. Poboljšana mikroklima unutar štitnika omogućava brži rast loze, s jačom stabljikom, veće stope preživljavanja i manji broj pupova-izdanaka (obrezivanje se obavlja jednostavnim podizanjem štitnika, koji se potom vrati na mjesto i utisne u tlo).
Specifični dizajn također pomaže zadržavanju vlage unutar štitnika, koja je vrlo važna za mladu lozu, posebno u toplijim krajevima.
EcoVine je postao veoma popularno i ekonomično rješenje kod sadnje ili podsađivanja vinograda, gdje je mlada loza u direktnom kontaktu sa starijom lozom koja je mnogo otpornija i drugačije se tretira.
Rezultati su pokazali da upotrebom loznih štitnika vlasnici vinograda profitiraju od ranijeg prinosa i uvećanog prinosa.

 
Karakteristike
Otporna konstrukcija dvostruke stijenke, namijenjena za jednokratnu uporabu, traje 2-3 godine.
Proizveden od ekološki neškodljivog polipropilena - bez štetne emisije
Sastav materijala
UV stabilizirani polipropilen, bezopasan za okoliš.
Standardne veličine
Visina: 0,4m i 0,55m (tolerancija: + 0 - 25mm)
Promjeri: pakiranje od 4 kom jedan u drugi s promjerima od 71mm do 86mm, zbog lakšeg transporta i skladištenja
Boja
Posebna nijansa zelene – propušta onaj dio sunčevog spektra koji je bitan za fotosintezu
Specijalne osobine
Zaobljen vrh cijevi za redukciju abrazije biljke. Konstrukcija s dvostrukom stijenkom
Izdržljivost
Izdržljiva konstrukcija s dvostrukom stijenkom za optimalan omjer čvrstoće i težine
Programiran da se postupno razgradi prirodnim putem
Koristi se jednokratno
Primjena
Namijenjen je svim vrstama loze i klimatskih uvjeta, te nudi ubrzan rast što daje ranije i uvećane prinose, poboljšane stope preživljavanja, zaštita od herbicida, mehanizacije i divljači
 
 
Cijena proizvoda: 5,20* HRK
*Trenutno nije raspoloživo


►  Tubex  - Tuesday, May 5, 2009
  |   Print   |   Home

Design & Hosting: Poslovni forum